3 Temmuz 2015 Cuma

PEYGAMBERİMİZ'DEN (S.A.V) MÜJDELER

Âyet-i Kerîme: "Namazı kılın, zekatı verin, önceden kendiniz için yaptığınız her iyiliği Allah'ın katında bulacaksınız. Şüphesiz Allah, yapmakta olduklarınızı noksansız görür." (Bakara, 110)

Hadîs-i Şerif: "Başkasına el avuç açmak istemeyeni Allah iffetli kılar. Kanaat etmek isteyeni de ihtiyaçtan  uzak kılar." (Buhârî, Zekât 18, Vasâyâ 9, Nafakât 2; Müslim, Zekât 95. Ayrıca bk. Ebû Dâvûd, Zekât 39; Nesâî, Zekât 53, 60.)


galeri.uludagsozluk.com


beraynet.tr.gg

EFENDİMİZ'DEN (S.A.V) MÜJDELER

Hz. Ebû Mûsa'dan:

Hz. Peygamber (s.a.v) buyurdu ki:

"Aziz ve Celil olan Allah, gündüz günah işleyenlerin tevbesini kabul etmek için geceleyin rahmet kapısını açar. Gece günah işleyenlerin tevbesini kabul etmek için de, gündüz rahmet kapısını açar. Bu hâl, güneş batıdan doğuncaya kadar devam eder." (Müslim)

Hz. Ebû Umame'den:

Allah Rasûlü (s.a.v) buyurdu:

"Sağdaki melek, soldaki melek üzerine âmirdir. Bir sevap işlendiği zaman arkadaşına, 'Onu yaz.' der. Günah işlendiği zaman ise ona, 'Bırak, yedi saat yazma. Olur da belki istiğfar eder.' der." (Râmuz el-Ehâdis)

Hz. Abdullah ibni Busur'dan:

Allah Rasûlü (s.a.v) buyurdu:

"Kim günün evvelini hayırla açıp sonunu da hayırla tamamlarsa, Allah (c.c) meleklerine: 'Bu günün başı ve sonu arasındaki günahları bu kulumun aleyhine yazmayın!' buyurur." (Taberânî, Ziya el-Makdisi)

(Erkam Takvimi Arkası / 03.07.2015)