5 Nisan 2010 Pazartesi

SU, SU, SU!!!

Ey güzel abilerim, kardeşlerim, güzel müslümanlar, güzel müminler! Lütfen iş işten geçmeden, yarın hesap gününde parmaklarımızı ısırmadan, halimiz vaktimiz yerindeyken, sularımız akıyor iken, gelin şu susuzluktan kıvranan köylerimize su kuyuları açtıralım!

Bütün varlığımızı, bedenimizi bu işe vakfetsek, belki dünyada delirdi diyenler olacaktır ama öyle bir güzel kapı açılır ki bize ebedi hayatta, tadına doyamayız!

Bunu yapan bir büyük zatı okudum ben, malvarlığının yarısını susuzluk çeken köyüne çeşme yaptırma işine harcamış, onun oğulları, torunları kuşaklar boyu halen ibadetli, namazlı, infak ehli, hayırsever, herkesçe sevilen, takdir görülen, huzur dolu bir aile olarak geliyor! O zat da muhtemelen, berzah aleminde hesap gününü beklerken keyifle bunları seyrediyordur şu an! Bu bahsettiğim zat bunu yapmayabilirdi, evlatlarına çok daha büyük bir servet bırakabilirdi, hem kendi ahiretini hem evlatlarının neslini mahvedebilirdi, ama 40.000 hadisi ezbere biliyormuş! Demek ki, hayatın yalnı bu dünyadan ibaret olmadığına, ebedi hayatın dua ile kazanılacağına son derece vakıf imiş.

Paramız var, pulumuz var, aynı memlekette yaşadığımız insanlar orada susuzluk çekiyorlar içimize siniyor mu!
Bir yardım kuruluşu ilan ediyor sitesinde, susuzluk çeken binlerce köy olduğunu! Biz yalnızca bu dünya için mi yaratıldık? Tabiki hayır. Hadis-i şerifte, Cebrail (a.s)'ın imrendiği 7 amelden biri insanlara su dağıtmak! Bugün bu fırsat elimizde.

Bugün o kuyuları açtırırsak, yarın hem dünyada hem ahirette bize Allah'ın yardımı gelecek! Ayetlerle vaad ediyor Rabbimiz! Arkamızdan dualar gelmedikten sonra, gelmeyecek olduktan sonra niye yaşıyoruz ki? Yazık değil mi üç günlük dünya malı için harab ettiğimiz bedenlerimize? Yazık değil mi bizim zamanında biriktirip yerli yerince harcayamadığımız paralarımız yüzünden arkamızdan gelen, dua alamadığımız için hiçbir işleri rast gitmeyen, istediklerini gerçekleştiremeyen evlatlarımıza? Biz vefat edicez, onların dualarını bekliycez kabirde. Orada mülk,para,şöhret hiçbir şey fayda vermeyecek. Salih,hayır yapan evlat, dünyada iken bıraktığımız, insanların faydalandığı eserler (çeşmeler,ağaçlar,faydalı eserler) bunlar çoook ama çok fayda verecek!

Elhamdülillah eskisi gibi zorluklar yok, derneklerimiz vakıflarımız harıl harıl çalışıyor, bize düşen tek şey onlara maddi manevi destek olmak. Bunu yaparsak, bir de bakacağız ki dünyada da sorun zannettiğimiz, gözümüzde büyüttüğümüz şeyleri Rabbimiz yardım etmiş çözdürmüş! Huzur, saadet, ağız tadı her şeye daha şimdiden kavuşmaya başlamışız!

Her şeyin başı su! Su yoksa hiçbir şey yok! Trilyonumuz olsa su akmasa ne işe yarar!! Hem kendi köylerimize, hem de yurtdışındaki müslüman ülkelerdeki su sıkıntısına çare olalım. Geç kalmayalım, onlara merhamet edelim ki bize de merhamet edilsin lütfen!

Büyük denklemlere gerek yok hayatı çözmek için, zaten ayetler,hadisler herşey önümüzde çok şükür! Ne kadar çok başkalarını düşünür onlar için çalışırsak, ondan çok daha fazla yardım Rabbimizden hem dünya işlerimiz için gelir, hem de ebedi hayatımız kurtulur. Bunu kabul etmeyen varsa, lütfen yalnız kaldığında, kendi kendine iken düşünsün, çevreden etkilenirken değil, sadece vicdanı ile başbaşa iken düşünsün, mutlaka bir kuyu açtırıp bir beldeyi susuzluktan kurtarma fikrinin coşkusu içini kaplayacaktır! Ve belki de kimseye söylemeden, hemen bu işlerle ilgilenen derneklerden herhangi birine başvurup, belki kendi adına, belki vefat etmiş ana babası adına, ya da sevdiği başka birileri adına o kuyuyu açtıracaktır! Kimin adına açtırırsa açtırsın,sonuçta ahirette kazanan yine her halükarda kendisi olacaktır :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder