10 Eylül 2011 Cumartesi

İLÂHÎ KUDRETİN ESERİ (ERKAM TAKVİMİ ARKASI)

-Prof. Dr. Cevat BABUNA ile-

İnsanın gen haritasını daktilo etmenin süresini de hesaplayan bilim adamları, dakikada 60 kelime yazan bir kişinin günde sekiz saat çalışarak bu çalışmayı ancak 50 yılda bitirebileceğini belirtiyor.

İnsanların genlerinin yüzde 97'sinin işlevleri olup olmadığının bilinmediğine de dikkat çeken bilim adamları, insanın her bir hücresinde 0.0001 santimlik bir yapının içinde yaklaşık 2 metre uzunluğunda DNA'nın sıkıştırılmış vaziyette yer aldığını kaydediyor.

Bilim adamları, söz konusu DNA'ların sıkıştırılmış halde bir toplu iğnenin başına sığacak büyüklükte olduklarını belirtiyor. Her hücredeki DNA kodu içinde 3 milyar gen harfi bulunduğu belirtilirken, vücutta 100 trilyon hücre bulunduğu da hatırlatılıyor.

Bir insan vücudundaki DNA'ların ne kadar çok olduğu da bunlar ard arda getirildiğinde güneşe 600 kez gidiş-dönüş yolculuk yapılabileceği ölçü aşınarak ifade ediliyor.

Amerikan ve İngiliz bilim adamları, araştırmaları boyunca her saniye 12 bin DNA harfini deşifre ettiklerini belirttiler.

(Fikir Adamlarımız 2, Erkam Yayınları)

Hadis-i Şerif: Ramazan orucunu tutan ve buna Şevvâl ayında altı oruç daha ekleyen kişi, bütün seneyi oruçla geçirmiş gibidir.

ERKAM TAKVİMİ ARKASI

        
Prof. Dr. Cevat BABUNA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder