8 Kasım 2012 Perşembe

ALLAH'I ZİKRETMENİN ÖNEMİ

Âyet-i Kerîme : "Ölüden diriyi, diriden ölüyü kim çıkarıyor? (Her türlü) işi kim idare ediyor? 'Allah' diyecekler. De ki: 'Öyle ise (O'na âsî olmaktan) sakınmıyor musunuz?' "

(Yunus,31)

Hadîs-i Şerif : "Siz meyyit namazını kıldığınız zaman onun için hulûs-i kalple duâ ediniz."

( Ebu Davud, Cenaiz 60, 3199; İbn-i Mace, Cenaiz 23, 1497 )


ALLAH'I ZİKRETMENİN ÖNEMİ








Hasan-ı Basrî'den:

"Makbul zikir ikidir: 1- Hârice sezdirmeden kalbin ve rûhunla Allah'ı hatırlayıp zikretmendir. Bu zikrin çok büyük mükâfâtı vardır. 2- Bundan da daha makbulü, Allah Teâlâ'nın haram kıldığı şeyleri yapmaya kalkıştığında Rabbini hatırlayıp o günahı işlemekten vazgeçmektir."

Hz. Muaz b. Cebel (r.a) şöyle der: "Cennet halkının tek bir hasreti vardır; o da, hayatta Allah'ı zikretmeksizin geçirdikleri vakitlerdir."

Ata b. Ebî Rebah'tan:

"Kim Allah'ın anıldığı mecliste bulunursa, ALLAH ONUN BU MECLİSİNİ 10 KÖTÜ MECLİSİNE KARŞI KEFFARET YAPAR."

Ata b. Ebî Rebah'a soruldu: "Zikir meclsi nedir?"  Cevap verdi: "Namaz nasıl kılınır? Oruç nasıl tutulur? Abdest ve gusül nasıl alınır? Neler helal, neler haramdır? İman nasıl kuvvetlendirilir? Bu gibi meselelerin konuşulduğu her meclis zikir meclisidir."

FIRSAT ARAYIŞI...

Efendimiz, on üç sene insanlara tebliğ için çırpındı. "Gelsinler anlatayım." demedi. Taşlanmayı göze aldı, Tâif'e gitti. Dönüşte bir köleyi buldu, ona hemen tebliğde bulundu. Kölenin müslüman olması, Efendimiz'e çektiği ızdırapları unutturdu. Bir kişiyle sevinmesini bildi.

O bir kişi daha sonra bin oldu, yüz bin oldu...

Erkam Takvimi Arkası

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder