24 Nisan 2012 Salı

KUTLU DOĞUMA ÖZEL - Batılıların Gözüyle HAZRET-İ MUHAMMED (S.A.V)

Âyet-i Kerîme: "De ki; Pis ve kötü ile temiz ve iyi bir değildir; pis ve kötünün çokluğu tuhafına gitse (yahut hoşuna gitse) de (bu böyledir)... " (Mâide, 105)

Âyet-i Kerime: "Sakın onlardan bazı sınıflara verdiğimiz dünya malına göz dikme, onlardan dolayı üzülme ve mü'minlere karşı alçak gönüllü ol." (Hicr, 88)

Hadîs-i Şerif: "Ölümü temennî etme, ağız tadını bozan ölümü çok hatırla." (Tirmizi, Zühd 4. IV, 553)Hadîs-i Şerif: "Berat Gecesi'ni ganimet, fırsat biliniz! Çünkü belli bir gecedir. Kadir Gecesi çok büyük ise de, hangi gece olduğu belli değildir. Kıyamette pişman olmamak için Berat Gecesi'nde çok ibadet ediniz." (S. Ebediyye)





-Batılıların Gözüyle- HZ. MUHAMMED MUSTAFA (S.A.V)



      

    

   


"İtiraf edilmelidir ki, Hz. Muhammed (s.a.v)'in dini, Afrika'ya hristiyanlıktan daha çok yakışır. Aslında şunu söylemem gerekir ki, bütün dünyaya daha çok yakışır. Onun özellikleri, insanı insan yapması şeklinde özetlenebilir. İslam, insandan bir tanrı çıkarmaya çalışmaz, ama onun hayatını, iyi komşu olmasına kadar düzene sokar." (Lawton Lancelot)

"Bizde hayranlık uyandıran, O'nun dininin yayılması değil, istikrarıdır; Mekke ve Medine'de yer eden aynı saf ve mükemmel tesirin on iki asır sonra, Hintli, Afrikalı ve Türklerin Kur'ânî devrimlerinden sonra aynen muhafaza edilmesidir." (Edward Gibbon)

"Hz. Muhammed (s.a.v), insan olması itibariyle bütün insanlık O'nunla övünür. Biz Avrupalılar, 2000 sene sonra O'nun kıymetine ve hakîkatine yetişsek en mesut ve en bahtiyar nesiller oluruz." (Shebol)

"Ben, bu hayret uyandırıcı insanın hayatını inceledim. Benim görüşüme göre, O'nu insanlığın kurtarıcısı olarak tanımamız lazımdır." (Bernard Shaw)

"Türk kardeşime diyeceğim ki; senin dinin bana çok saygıdeğer bir din görünüyor. Senin dinin çok asil!" (Voltaire)

"İnsan büyüklüğü hangi ölçüyle ölçülürse ölçülsün, acaba O'ndan daha büyük bir insan bulunur mu?" (Lamartine)

"Herkesin itiraf etmekten çekindiği şeyi ben haykırıyorum: Hz. Muhammed (s.a.v), hiç kimse ile kıyaslanamayacak kadar büyük bir devrimcidir." (Knematirul)

"Tanrı'nın varlığını Hz. Mûsâ (a.s) kavmine, Hz. Mesih İsa (a.s) Roma âlemine, Hz. Muhammed (s.a.v) ise bütün kıtaya yaydı." (Napolyon Bonapart)

"O, insanlığa en büyük tesirde bulunan bir insandır." (John William Draper)

"Çok kısa bir süre önce İslam Peygamberi'nin hayatını büyük bir ilgiyle okuyup tahsil ettikten sonra gördüm ki; o asla bir sahte peygamber değildir." (Goethe)


Erkam Takvimi Arkası









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder