13 Haziran 2012 Çarşamba

HARİKA YEMEK

Âyet-i Kerîme: "Güzel söz ve bağışlama, arkasından incitme gelen sadakadan daha iyidir. Allah zengindir, halîmdir." (Bakara, 263)

Hadîs-i Şerif: "Hastalanmadan önce sıhhatinin kıymetini bil." (Buhârî; Rikak,3)


HARİKA YEMEK  (Erkam Takvimi Arkası)




Aşçılığıyla ün yapmış yaşlı bir kadın, akşam yemeğine gelecek olan oğlu ve yeni gelini için yine mutfağına kapanmış yemek yapıyordu. Aynı akşam yemeğe eski bir aile dostu da davetliydi.

Beklenen misafirler gelip sofraya oturduklarında, çok şaşırtıcı bir durumla karşı karşıya kaldılar. Yaşlı kadının o gece yaptığı yemekler, iştah kapatacak kadar berbattı! Tatlılar un kokuyordu, patatesler yanmıştı, köfteler ise neredeyse hiç pişmemişti. Oğlu, yeni gelini ve aile dostu, kadıncağıza durumu farkettirmemek için ellerinden geleni yaptılarsa da, yemek sırasında pek iştahlı göründükleri söylenemezdi.

Nihayet yemek bitti ve yeni evli çift annelerinin ellerini öperek evlerine gittiler. Aile dostları ise, biraz daha kaldıktan sonra gitmeyi düşünüyordu. Oğlu ve gelini gittikten sonra yaşlı kadına:

"Senin harika bir aşçı olduğunu adım gibi biliyorum. Bana söyler misin, bu geceki yemekler neden o kadar kötüydü? Bence ya hastasın ya da bir sorunun var." dedi.

Yaşlı kadın gülümseyerek cevap verdi:

"Hayır, hiç bir şeyim yok. Kasten yaptım.

BU YEMEKTEN SONRA OĞLUM, ASLA İKİDE BİR ANNESİNİN YEMEKLERİNİ HATIRLATIP KARISININ KALBİNİ KIRAMAYACAK."

(Erkam Takvimi Arkası)


NOT: İslâm inceliktir, İslâm zarâfettir, İslâm nezâkettir, İslâm her güzel duygunun kaynağıdır, iyi ki de müslümanız, iyi ki de müslüman bir toplumda doğduk, ne kadar çok şükredecek şeyimiz var! Sana şükürler olsun ey Rabbimiz, şükrünü edâdan âciz olduğumuz bu nîmetlerini üzerimizden, son nefesimizi verene kadar eksik etme!  -Âmin- 

Yazılarımıza yorumlarınızı bekliyoruz, yorum yapmak için herhangi bir kişisel bilginizi paylaşmanıza gerek yoktur. Allah'a emanet olun..





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder