9 Şubat 2010 Salı

GÜNLÜK HAYATIMIZDA İLKELER (AHMET TAŞGETİREN/ALTINOLUK DERGİSİ MAYIS 1993)

-Her akşam günlük muhasebe yap. Bunun için beş-on dakikanı ayır. Günlük hayatını tara. İnsan ilişkilerinden tut kazancına kadar her şeyi süz. İçinden İslam'a uygun olmayan bir şey çıkarsa, onun için tevbe et. Bir başkasını ilgilendiriyorsa, en yakın zamanda ondan helallik dile. Hatanı gider. Gönül kırdı isen gönül al, zarar verdi isen tazmin et, gıybet ettiysen af dile...

-Ölümü sakın unutma. Her nefesin yanında bir ölüm meleği bulunabileceğini düşün. Ölümün insanın önüne bir büyük mahkeme çıkaracağını bil.

-Ahirette sevgili Peygamberimizle yüzyüze geldiğimizde O'nun ümmeti olduğumuzu gönül huzuru içinde söyleyebilecek, utanmak zorunda kalmayacak bir yol tutalım.

-Boğazından giren lokmanın helal olmasına dikkat et. Kazancına dikkat et. Şüpheli şeylerden kaçın.Temiz kazan, mevcut kazancını da temizle. Haram karışmışsa, onu malının içinden çıkar. Bunun için İslam alimlerinin gösterdiği yolları uygula. Haram, kul hakkı karışmış, faiz bulaşmış bir malla ahirete gitme. Allah Teala'nın 'Faiz yiyen kabirden şeytan çarpmış gibi kalkar.' tehdidini unutma. Az fakat temiz olan, çok fakat kirli maldan hayırlıdır, unutma.

-Namaz vakitlerine itina göster. Mazeret arama. Namaz müminin hayatını denetleyen bir gözcü gibidir. Namaza yardımcı ol. Namaz vakitlerini, günlük hayatını sorgulamak için fırsat bil.

Ahmet TAŞGETİREN
Altınoluk Dergisi Mayıs 1993

NOT: Değerli Ahmet TAŞGETİREN ağabeyimize, altın değerindeki bu tavsiyelerinden ötürü teşekkürler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder