14 Mart 2012 Çarşamba

KANSERE KARŞI İNCİR VE ZEYTİNYAĞI (ERKAM TAKVİM ARKASI)

Âyet-i Kerîme:  "Allah, kötü sözün söylenmesini sevmez; ancak haksızlığa uğrayan başka. Allah, her şeyi işitici ve bilicidir." (Nîsâ, 148) 

Âyet-i Kerîme: "Kim dünya mükâfâtını isterse (bilsin ki), dünyanın da âhiretin de mükâfâtı Allah katındadır. Allah, her şeyi işiten ve her şeyi görendir." (Nîsâ, 134)

Hadîs-i Şerif: "Güzel bir söz söylemek sadakadır." (Buhârî, Müslim, Ebû Dâvûd)

Hadîs-i Şerif: "Yumuşak davranmayan kimse, bütün hayırlardan mahrum kalmış sayılır." (Müslim, Tirmizî)

KANSERE KARŞI İNCİR VE ZEYTİNYAĞI



                                                    


Kalsiyum, demir ve lif oranı yüksek olan incirin, mide, bağırsak ve mesane kanserlerine karşı koruyucu tesirinin bulunduğu, ilmî araştırmalarla ortaya konulmuş bulunmakta.

ABD, Fransa ve İngiltere başta olmak üzere pek çok ülkenin ilim adamlarının yaptıkları araştırmalar, meyve tüketiminin yüksek olduğu ülkelerin, daha az meyve tüketenlere göre daha sağlıklı ve daha uzun ömürlü olduklarını ortaya koydu. Bilim adamları, bilhassa zeytinyağının, kolesterol oranı açısından ideal değerler taşıdığını tespit ettiler. Fransız ilim adamları, 70 yaşın altında en az bir defa enfarktüs geçirmiş toplam 605 kişi üzerinde yaptıkları deneylerle, fazla meyve tüketiminin sağlığa çok faydalı olduğunu ispatladılar.

Atar damarlardaki pıhtılaşmayı engelleyen ve kolay hazmedilen zeytinyağının besleyici özelliği de çok yüksek. Kalbin en yakın dostu ve mideyi ülsere karşı koruyucu olan zeytinyağı, E, A, D ve K vitaminleri açısından da çok zengin olduğu için çocuk beslenmesinde de çok büyük öneme sahip.

İster soğuk, ister sıcak sindirilsin, zeytinyağı gastrik asidi azaltır, böylece gastrit ve ülsere karşı koruyucu madde olur. Safra salgısını harekete geçirerek safra bileşiminin en mükemmel biçimde olmasını sağlar. Safra kesesinin boşalmasını düzenler ve safra taşı riskini azaltır. Bütün yağlar içinde, bağırsaklar tarafından en iyi emilen yağ zeytinyağıdır. Çocukların ve erişkinlerin kemik gelişmesine, mineralleşmesine yardımcı olur. Doğum öncesi ve sonrasında bebek beyninin ve sinir sisteminin fıtrî gelişmesine katkıda bulunduğundan dolayı, hamilelere ve emziren kadınlara tavsiye edilen tek yağ zeytinyağıdır.

Bilim adamlarının araştırmaları neticesinde tespit ettikleri bu hususlar, Kur'ân-ı Hakîm'in üslûbundan fışkıran zengin ve rengin işaretleri tasdik eder mâhiyettedir. Kur'ân'ın bir sûresine isim olma şerefini kazanan (Tîn(incir) Sûresi) ve üzerine kasem (yemin) edilen incir ve zeytin, bu özellikleriyle İslâmiyet'in de bir tür sembolü olmuşlardır.

İsmail YEDİLER

ERKAM TAKVİMİ ARKASI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder