17 Mart 2012 Cumartesi

"ZULME KARŞI DURMALIYIM ANNE!" (ERKAM TAKVİMİ ARKASI)

Âyet-i Kerîme: "Eğer siz iman eder ve şükrederseniz, Allah size neden azap etsin! Allah, şükre karşılık veren ve her şeyi bilendir."  (Nîsâ, 147)

Hadîs-i Şerif: "İyiliğin her çeşidi, ibâdetin yarısıdır. Diğer yarısı ise duâdır."  (Süyûtî, el-Câmiu’s-Sağîr)

"ZULME KARŞI DURMALIYIM ANNE!"

 

Rachel Corrie resimleri - islamiyazilar.com Rachel Corrie (1979-2003)

 resim

 resimhttp://www.turkcebilgi.com/
Blogger'ın Notu:  Bu sitede her zaman İslâm'ın tat veren, huzur veren, keyif veren bir din olduğunu anlatan birbirinden hoş yazıları paylaştık. Erkam Takvim arkası yazılarından bugün paylaşacağım yazı ise, İslâm'ın bütün güzellikleriyle pırıl pırıl parlayan güneşine rağmen, içlerindeki katılaşmış buz tabakalarını hiç bir sıcaklığın çözemediği, her türlü fitne fesattan, nifaktan, zulümden, insan dışılıktan zevk alanların, zulme karşı göğsünü siper eden cesur bir genç kıza yaptıklarını anlatıyor. Hz. Mevlânâ'nın buyurduğu gibi, "Ey necâset böceği! Gül bahçesinden kaçıyorsun, ama senin bu nefretin, gülistânın kemâline delâlet eder!.." 
 
"Ateşin karşısında durdurulup da, “Ah, keşke dünyaya geri döndürülsek de Rabbimizin âyetlerini yalanlamasak ve mü’minlerden olsak” dedikleri vakit (hâllerini) bir görsen!!!" (En'am, 27)

 Rachel Corrie, hayatının baharında Amerikalı bir genç kızdı. Anne ve babasını, okulunu, kariyerini, arkadaşlarını, gençlik partilerini bir yana bırakıp israil'in Filistin'e yönelik operasyonlarını protesto etmek maksadıyla Gazze'ye yerleşmişti. israil ordusunun Gazze şeridinde Filistinlilerin evlerini yıkmasına engel olmak için buldozerlerin önünde duruyordu. Amerikalı olduğu için, buldozerlerin kendisini ezmeyeceğini düşünüyordu. 2003 yılının 16 Mart'ında israil buldozeri, 23 yaşındaki Rachel'i göz göre göre ezerek öldürdü. Rachel Corrie'nin, ölümünün hemen öncesinde annesine yazdığı mektuptan ibret dolu satırlar:
 
"Olmam gereken yerdeyim anne, ne yaptığımı biliyorum. Burada insanlar savaşla doğmuşlar sanki, silahsız bir hayatı tasavvur dahi edemiyorlar. İnsanlar öldürülüyor burada, evleri yıkılıyor. Her şey olağandışı. ŞİMDİ DÖNSEM AMERİKA'YA, FİLİSTİN'İ VE FİLİSTİNLİLERİN YALNIZ MÜCADELESİNİ UNUTAMAM. Kâbuslar görürüm geceleri, uyuyamam. Mevcut zulme karşı bir şeyler yapabiliyor olmak beni mutlu kılıyor.
 
Buraya gelmek, hayatımda yaptığım en iyi işlerden biriydi. Dolayısıyla, ola ki saçmalıyorsam, ya da israil ordusu beyazlara zarar vermemek gibi ırkçı temayüllerini kaybederse, n'olur hiç çekinmeden bunun nedenini, dolaysız olarak desteklediğim ve devletimin büyük oranda sorumlu olduğu bir jenosidin (soykırım) ortasında olmamla açıklayın..."
 
Rachel Corrie  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder