3 Mayıs 2011 Salı

ELYAFIN HİKAYESİ (ERKAM TAKVİMİ ARKASI)

ELYAFIN HİKAYESİ (ERKAM TAKVİMİ ARKASI)


Amerika'da yetişen "sisal" adındaki bitkinin hikâyesini duydunuz mu? Bu bitki verimsiz toprakta soğuk rüzgar ve aşırı sıcaklarda yetişmeye çalışan bir bitki. Bu bitkinin içinde elyaf bulunmaktadır. Elyaf, dokumada kullanılır ve çok değerlidir. Amerika'daki bilim adamları, daha fazla elyaf alabilmek için daha verimli toprakta yetiştiriyorlar sisalı... Bitki büyüyor ama ne görsünler? Yapraklar diğerlerinden büyük ama elyaftan eser yok!

Yaptıkları araştırmalarda anlıyorlar ki, kötü toprakta aşırı güneşle ve rüzgarla mücadelesi, onun lifli yapısını meydana getiriyor. Yani bitkinin çektiği bu kadar zorluk onun içindeki cevheri ortaya çıkarıyor.

Bizler de geçirdiğimiz zorluklar sayesinde eğer sabreder, yılmadan yıkılmadan gayret gösterirsek içimizdeki cevheri ortaya çıkarabiliriz. Allah elbette her birimizin içine farklı farklı cevherler yerleştirmiştir. İçimizdeki cevheri geliştirmemiz, yaşadığımız zorluklara sabretmemiz halinde, akıl ve kalp elyaflarına sahip olabiliriz.

AYVA YEMENİN PÜF NOKTALARI

* Akciğer veremine karşı ayva rendesi bol bol yenmeli.

* İshallerde ayva yaprağı kaynatılarak günde üç defa birer çay bardağı içilmeli.

* Boğazı yumuşatmak için ayva çekirdeği suda kaynatılır ve içine şeker koymak suretiyle içilir.Bu ameliye, boğaz iltihaplarında da uygulanır.

* Baş ağrısına karşı, ayva çiçeği balla macun yapılmak suretiyle yenir.

* Böbrek zaafiyetlerinde, ayva nar suyuyla içilirse böbreklerin güçlenmesini temin eder.

* Çocukların nezle ve öksürüklerine karşı Arap zamkıyla ayva çekirdeği birlikte yenir.

* Doğuma yakın zamanlarda, ayva çekirdeği kaynatılıp içilirse, doğumu kolaylaştırır.

* Kalp çarpıntılarında, ayva çekirdeği kaynatılır.

Hadis-i şerif : Kur'ân'daki 30 âyetli sûre, onu çok okuyan insan mağfiret oluncaya kadar ona şefaat eder. (Bu, Mülk Sûresi'dir.)

(ERKAM TAKVİMİ ARKASI)

     


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder