3 Mayıs 2011 Salı

KUR'AN (BİR HİDAYET ÖYKÜSÜ) (ERKAM TAKVİMİ ARKASI)

KUR'AN (BİR HİDAYET ÖYKÜSÜ) (ERKAM TAKVİMİ ARKASI)


Matematik profesörü Gary Miller, bir gün müslümanları hristiyanlığa davet ederken, üstün gelmek ve hata bulmak maksadıyla Kur'ân-ı Kerîm'i okumak istedi...

14 asır evvel yazılmış, çöllerden ve benzeri şeylerden bahseden köhne bir kitap bulacağını umuyordu. Ancak Kur'ân'da bulduğu bilgiler, kendisini dehşete düşürdü. Hatta bu kitapta, dünyada başka hiçbir kitapta yazmayan şeylerin varlığını keşfetti.

Kur'ân'da, Hz. Muhammed (s.a.v)' in başından geçen; Hz. Hatice (r.a)'nin, kızlarının, oğullarının ölümleri gibi şeyler bulacağını sandı. Ancak böyle şeyler de yoktu. Aksine Kur'ân'da, ismi "Meryem Sûresi" olan ve Hz. Meryem'in şereflendirildiği, bir benzeri hristiyanların İncil'inde bulunmayan bir sûreye rastladı! Hz. Peygamber'in çok sevdiği hanımı Hz. Âişe (r.a)'nin, ya da kızı Hz. Fâtıma (r.a)'nın ismiyle bir sûre yoktu.

Ayrıca Kur'ân'da, Hz. İsa (a.s)'nın isminin 28 kere, Peygamberimizin Muhammed (s.a.v) isminin ise sadece 4 kere geçtiğini görünce, hayret, daha da arttı ve nihayet müslüman oldu. (Defne Bayrak, Neden Müslüman Oldular?,s.138)

Hadis-i şerif: "Allah yeryüzünde akıldan daha az bir şey yaratmadı. Muhakkak ki akıl, yeryüzünde kibrit-i ahmerden de azdır."

ERKAM TAKVİMİ ARKASI

        

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder