3 Mayıs 2011 Salı

NİJER ' DE SUSUZLUK (http://www.gokkubbe.org/category/nijer/)

NİJER ' DE SUSUZLUK (http://www.gokkubbe.org/category/nijer/)


Başkent Niamey’den geçen Nijer nehrinden istifade edilememekte. Ekonomiye katkısı olmayan nehir suyundan sadece civardaki halk az miktarda istifade edebiliyor. Bu koca nehirde ise balık tutan insanları, taşımacılık yapan tekneleri, çamaşır yıkayan ve yıkanan insanları görmek mümkün.

Nijer nehrine rağmen susuzluk ise büyük bir sorun. Çamurlu göletlerden su alan bu çamurlu suyu içen, banyo yapan insanları ve çocukları çok yerde görebilirsiniz. Temiz su bulmak için beş km uzaktan gelen kadın ve çocukları da çokça görmek mümkün. Kuyulardan su çekmek için bekleyen çileli kadınları ve çocukların yüzlerinde oluşan burukluğu görünce üzülmemek elde değil. Kocaman sarı renkli bidonlarla su taşımak hayat tarzı olmuş sanırım. Devletimizin katkıları ile açılan su kuyularının yanında sivil toplum kuruluşlarının açmış oldukları kuyular da var, ancak halkın temiz su içmesi için binlerce kuyu gerekli.
(http://www.gokkubbe.org/category/nijer/)

Hadîs-i şerif: "Cenab-ı Hak yarın kıyamet gününde üç kişiye rahmet gözüyle bakmaz: Birisi, fazla satış yapmak için yalan söyleyen; ikincisi, olur olmaz herşey için yemin eden; üçüncüsü, fazla suyu olduğu halde susuz kimseye su vermeyen adam."


                            

Bu çamurlu suları içen Nijerli müslüman kardeşlerimize su kuyusu açtırmazsak, vebalini nasıl öderiz?!






























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder